Az amerikai pásztorok bűne - Paul Washer

Laszlo Lugossy 06 máj, 2017 Szemelvények 0 Hit: 201

Hadd osszak meg veletek valamit, amit ifjúsági csoportokban,
valamint főleg nagy, független gyülekezetekben tapasztaltam. Lebutították az evangéliumot és nem az igazi evangéliumot hirdetik. Testies eszközökkel próbálnak becsalogatni embereket a gyülekezetekbe.

Hadd osszak meg veletek valamit, amit ifjúsági csoportokban,valamint főleg nagy, független gyülekezetekben tapasztaltam. Lebutították az evangéliumot és nem az igazi evangéliumot hirdetik. Testies eszközökkel próbálnak becsalogatni embereket a gyülekezetekbe.

Ha testi eszközökkel próbálunk becsalogatni embereket a gyülekezetekbe, akkor testies embereket csalogatunk be, és később még testiessebb eszközöket kell alkalmazni, hogy megtartsuk őket.

Ennek eredménye az lesz, hogy a nagy gyülekezetek tele lesznek megtéretlen, testies emberekkel. Ezekben a gyülekezetekben azonban vannak olyan kisebb csoportok, akik őszintén Krisztus után vágynak, őszintén vágyják az Ő igéjét, és őszintén vágynak a belső átváltozásukra.

Semmi másra nincs szükségük, csak az igaz Isten igaz imádására, és arra, hogy igei prédikációkat halljanak, amit a prédikátorok a gyakorlatban látható módon meg is élnek. Csak ezt akarják.

Most el szeretném mondani, hogy mi az “amerikai pásztorok” nagy bűne. Ez ugyan sok bajt fog hozni a fejemre, de igaz.

A helyi gyülekezetben rendszerint van a megtért embereknek egy kis csoportja, akik nem akarnak mást, csak Jézust, és nem akarnak mást cselekedni, csak ami helyes. Ők a tisztaságot, az igazságot, Krisztust akarják, de a pásztorok, azért, hogy megtartsák a megtéretlen emberek sokaságát, a sokaság felé szolgálnak. Testies dolgokkal etetik a testies férfiakat és nőket, és közben hagyják, hogy Isten bárányai halálra éhezzenek.

Emiatt azonban egy napon Isten ítélőszéke elé kell állniuk.

Figyeljetek testvérek! Ha a feleségem elmenne a zöldségeshez, és amikor az autójához érne, férfiak brutálisan megtámadnák őt és ti elmennétek mellette, mert nem akartok belekeveredni: kerülni akarjátok a bajt, mert nem akarjátok magatokat veszélybe sodorni, hanem azt akarjátok, hogy probléma mentesen megússzatok mindent.

Miután mindez megtörtént, én megkeresném azokat az embereket, hogy elbánjak velük. Szeretném azonban, ha ti is tudnátok, hogy titeket is megkeresnélek, mert lett volna lehetőségetek, hogy kiálljatok a feleségem mellett, aki az én mátkám.

Magatokat féltve és rossz elképzelések miatt azonban nem álltatok ki mellette, ezért pontosan olyan bűnösök vagytok, mint azok, akik rátámadtak. Ez történik Amerika szerte- a pásztorokkal.

Ez a Krisztus menyasszonya. Vannak bárányok minden gyülekezetben. Még a bizonyos dolgokban eretneknek számító gyülekezetekben is találni egy olyan kis csoportot, akik igazán Krisztust akarják. A vezetőség azonban a testies tagoknak szolgál, és közben hagyja, hogy a Krisztus menyasszonya teljesen kiéhezzen. Ez nagyon rossz dolog, és ennek meg lesz az ítélete.

Ugyanez történik a fiatalokkal.

Ismerek fiatalembereket, akik azt mondják: tudod Paul testvér, én mindig téged hallgatlak.

Mire én: és mi a helyzet a gyülekezetetekkel?

Ó, ők erről nem prédikálnak, mert a többi fiatal nem akarja. A pásztorok azt mondják nekik, amit hallani akarnak, én pedig éhezem.

Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék.”   (Máté 18:6)

Fordította: Abonyi Sándor

Hozzászólások

Küldd el hozzászólásodat